Scallops with pea purée
TM6

Scallops with pea purée

4.8 ( 107 ocen )

Składniki

  • 20 g eschalots cut into halves
  • 10 g unsalted butter
  • 75 g pouring (whipping) cream
  • ½ tsp salt plus extra to taste
  • 225 g frozen green peas
  • ½ tsp lemon juice plus extra to taste
  • 4 pieces smoked streaky bacon cut into lengths (15 cm)
  • 8 scallops roe removed
  • ground black pepper to season
  • balsamic glaze for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
667.9 kcal / 2805.3 kJ
Białko
62.6 g
Tłuszcz
38.1 g
Węglowodany
16.1 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
18.7 g
Sód
2644.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy