Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g eschalots, cut into halves
- 10 g unsalted butter
- 75 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp salt, plus extra to taste
- 225 g frozen green peas
- ½ tsp lemon juice, plus extra to taste
- 4 pieces smoked streaky bacon, cut into lengths (15 cm)
- 8 scallops, roe removed
- ground black pepper, to season
- balsamic glaze, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2805.3 kJ / 667.9 kcal
- Białko
- 62.6 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2644.6 mg
Alternatywne przepisy
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1hod.
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25min
Caesar salad dressing
10 min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Béarnaise sauce
20min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Lemon caper butter
10 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Smoked salmon mousse
5 min