Scallops with pea purée

Scallops with pea purée

4.8 107 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • eschalots cut into halves
    20 g
  • unsalted butter
    10 g
  • pouring (whipping) cream
    75 g
  • salt plus extra to taste
    ½ tsp
  • frozen green peas
    225 g
  • lemon juice plus extra to taste
    ½ tsp
  • smoked streaky bacon cut into lengths (15 cm)
    4 pieces
  • scallops roe removed
    8
  • ground black pepper to season
  • balsamic glaze for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 667.9 kcal / 2805.3 kJ
Białko 62.6 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 16.1 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 18.7 g
Sód 2644.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...