Hollandaise sauce

4.2 200 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces (1 cm)
    250 g
  • egg yolks
    3
  • water
    30 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon) or to taste
    20 g
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 202 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 1344 kJ / 321.2 kcal
Tłuszcz 35.6 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 22.1 g
Węglowodany 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...