Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)

Crumbed cutlets with cauliflower purée (Post-natal)

4.7 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Cauliflower purée
  • cauliflower broken into florets
    500 g
  • butter
    50 g
  • quark (see Tips)
    70 g
  • sea salt to taste (see Tips)
  • ground black pepper to taste
Mountain pepperberry crumbed cutlets
  • sourdough bread torn into pieces
    130 g
  • ground mountain pepperberry (see Tips)
    2 tsp
  • sea salt (see Tips)
    ¼ tsp
  • spelt flour for coating
    2 - 3 tbsp
  • egg
    1
  • lamb cutlets
    8
  • olive oil for shallow frying
    4 - 5 tbsp
  • spinach pesto to serve (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23.5 g
Kalorie 2082.6 kJ / 495.9 kcal
Tłuszcz 33.6 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...