Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g red wine, to taste
- 30 g salted butter
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g plain flour
- 500 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp umami paste (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 167.8 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 88 mg
Alternatywne przepisy
Simple gluten free herb gravy
20 Min
Boiled rice
25 Min
Mashed potatoes
40min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Whipped cream
15 Min
Satay sauce
15 Min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Mushroom sauce
20 Min
Corned beef with mustard sauce
1 Std. 30 Min
Diane sauce
20 Min
Cheese and bacon cob loaf
1 Std. 20 Min
Honey, soy and mustard marinade
5 Min