Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g red wine, to taste
- 30 g salted butter
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 30 g plain flour
- 500 g water
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp tamari
- 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 2 tsp umami paste (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 167.8 kJ / 40 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 88 mg
Alternatywne przepisy
Classic beef burgers
1h
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Mushroom sauce
20 min
Satay sauce
15min
Shepherd's pie
55min
Poached eggs
25min
Mashed potatoes
40min
Boiled eggs
20 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Rosemary and eschalot gravy
30min
Diane sauce
20 min
Gluten free sausage rolls
2h 5min