Traditional gravy

Traditional gravy

3.3 109 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
12 portions

Składniki

  • red wine to taste
    20 - 30 g
  • salted butter
    30 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • plain flour
    30 g
  • water
    500 g
  • Meat stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • tamari
    1 tsp
  • Worcestershire sauce (see Tips)
    1 tsp
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • umami paste (optional - see Tips)
    2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 40 kcal / 167.8 kJ
Białko 0.7 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 2.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 88 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...