Traditional gravy
TM6 TM5 TM31

Traditional gravy

3.3 ( 108 ocen )

Składniki

  • 20 - 30 g red wine to taste
  • 30 g salted butter
  • 1 brown onion cut into halves
  • 1 garlic clove
  • 4 sprigs fresh thyme leaves only
  • 30 g plain flour
  • 500 g water
  • 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
  • 1 tsp tamari
  • 1 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
  • 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
  • 2 tsp umami paste (optional - see Tips)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
40 kcal / 167.8 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
2.6 g
Węglowodany
2.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
88 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy