
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 - 800 g pork scotch fillets (approx. 6 steaks)
- 1 ½ tsp salt plus extra to taste
- ½ tsp paprika
- 1 tbsp oil
- ¼ tsp ground black pepper
- 40 g pitted prunes plus 3 extra prunes
- 500 g red cabbage cut into pieces
- 50 g raisins
- 250 g red wine
- 30 g unsalted butter
- 1 tbsp white sugar
- 4 whole cloves
- 20 g red wine vinegar
- 200 g brown onion cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 20 g tomato paste
- 400 g water
- 2 - 3 potatoes (approx. 300-350 g), peeled and cut into 3-4 cm pieces
- 6 dried shiitake mushrooms or dried porcini mushrooms (see Tips)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 372.1 kcal / 1562.7 kJ
- Białko
- 31.7 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Sód
- 907.8 mg