Béarnaise sauce
TM6

Béarnaise sauce

4.5 (110 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 sprigs fresh tarragon, leaves and stalks, separated
  • 80 g eschalots
  • 80 g white wine vinegar
  • 180 g unsalted butter, cut into pieces
  • 4 egg yolks
  • ½ - 1 tsp salt
  • 2 pinches ground black pepper

Wartości odżywcze
na 300 g
Kalorie
6924.8 kJ / 1648.8 kcal
Białko
17.7 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
170.6 g
Tłuszcz nasycony
104.5 g
Błonnik
14.5 g
Sód
2294 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy