Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 sprigs fresh tarragon, leaves and stalks, separated
- 80 g eschalots
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter, cut into pieces
- 4 egg yolks
- ½ - 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 6924.8 kJ / 1648.8 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 170.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 104.5 g
- Błonnik
- 14.5 g
- Sód
- 2294 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Béarnaise Sauce
20min
Béarnaise sauce
15min
Béarnaise sauce
15min
Caesar salad dressing
10min
Béarnaise Sauce
20min
Peppercorn sauce
20min
Beurre blanc
15min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min