Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de tomate troceado en conserva
- ½ cucharadita de azúcar
- 2 ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 60 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 350 g de espaguetis integrales
- 1 cucharada de cilantro fresco picado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2137 kJ / 511 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 558.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salmón ahumado y gambas para dos
30 min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min
Patatas con mejillones
30 min
Espaguetis integrales con almejas
1 godz. 10 min
Pasta con mejillones
1h 5min
Pulpo amariscado
1h
Ensaladilla de patata, pollo y langostinos
1 godz. 30 min
Guiso marinero
1 godz. 20 min
Garbanzos en salsa verde con pulpo
1 godz. 30 min
Fideuá con mejillones
50 min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1 godz. 30 min