![Pimientos al vapor al ajillo Pimientos al vapor al ajillo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23631D6F-CB8B-4B78-9EAE-1AF15C5908F8/Derivates/b8ccaad4-5bf0-481f-9864-02933d9acab6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pimientos rojos (de aprox. 400 g c/u)
- 750 g de agua
- 2 - 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 578 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 137.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Acelgas con patatas y mejillones al vapor
50min
Gulas al estilo tradicional
25 min
Repollo salteado
25 min
Setas de cardo con jamón
25 min
Pimientos verdes con chorizo para dos
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1 godz.
Coliflor salteada para dos
25 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Puerros pochados (200 g)
20 min