Espaguetis negros con gambas agridulces

Espaguetis negros con gambas agridulces

4.4 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • de cebolla
    100 g
  • dientes de ajo
    2
  • de jengibre fresco (cortado en tiras finas)
    10 g
  • de pulpa de tamarindo
    1 cucharadita
  • de aceite de oliva
    35 g
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de tomate troceado en conserva
    350 g
  • de condimento de chile en polvo (opcjonalnie)
    ½ cucharadita
  • chile verde fresco (sin semillas)
    1
  • de comino molido
    1 cucharadita
  • de azúcar de caña integral
    80 g
  • de espaguetis negros (de tinta de sepia)
    500 g
  • de aceite
    1 chorrito
  • de calabacín en dados (1 cm)
    150 g
  • de cilantro fresco (solo las hojas)
    15 g
  • de gambas crudas peladas
    400 g
  • lima
    1

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 733 kcal / 3064.3 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 114.1 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 1117.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...