Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 45 g de sal
- 1000 g de mero con piel (1 lomo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre
- 250 g de caldo de pescado
- 1 pimiento verde italiano en tiras (1 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 150 g de cebolla en juliana o en aros
- 500 g de patatas (en rodajas de 3-4 mm)
- 75 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 533 kcal
- Białko
- 53.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 4707.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza a la gallega
40 min
Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
45 min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Marmitako de caballa
50 min
Guiso de alcachofas y espárragos blancos con langostinos
1 godz. 10 min
Bollitori
40 min
Merluza a la koskera
45 min
Caldereta de mejillones
45 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Potaje de garbanzos con kale y gambones
40 min
Cazuela de rape rusadir
1h
Guiso marinero
1 godz. 20 min