Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de agua
- 45 g de sal
- 1000 g de mero con piel (1 lomo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
- 1 cucharada de vinagre
- 250 g de caldo de pescado
- 1 pimiento verde italiano en tiras (1 cm)
- 2 hojas de laurel secas
- 150 g de cebolla en juliana o en aros
- 500 g de patatas (en rodajas de 3-4 mm)
- 75 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2232 kJ / 533 kcal
- Białko
- 53.2 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 4707.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Potaje de sepia con garbanzos
40min
Estofado de ventresca de bonito
40min
Guiso marinero con patatas
45 min
Arroz caldoso con atún fresco
40min
Sopa marinera asturiana
30min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Emblanco de pescado
45 min
Marmitako de salmón
1 godz.
Bacalao en salsa de tomate
30min
Bacalao al estilo de Soutelo
25 min
Guiso marinero
1 godz. 20 min
Alubias con bacalao
30min