Potaje de repollo con restos del cocido

Potaje de repollo con restos del cocido

4.6 50 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 300 g de repollo blanco cortado en trozos
  • 2 cebolletas cortadas en rodajas
  • 2 dientes de ajo
  • 1 ramita perejil fresco
  • 25 g de aceite de oliva virgen extra
  • 120 g de zanahorias en rodajas
  • 50 g de jamón serrano en dados
  • ½ cucharadita de pimentón
  • ½ cucharadita de comino molido
  • 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
  • 500 g de caldo
  • 300 - 400 g de carne de pollo morcillo, tocino, chorizo (restos del cocido) troceadas
  • 100 g de garbanzos cocidos (en conserva)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 20.19 g
Kalorie 1592 kJ / 381 kcal
Tłuszcz 27.84 g
Błonnik 5.91 g
Węglowodany 12.37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...