Arroz meloso con alcachofas y cigalas

Arroz meloso con alcachofas y cigalas

4.7 251 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 raciones

Składniki

  • 70 g de tomate triturado en conserva
  • 70 g de cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 300 g de cigalas enteras crudas arroceras
  • 250 g de calamares frescos en trozos
  • ½ - 1 cucharadita pimentón al gusto
  • 1000 g de caldo de pescado
  • 1 cucharadita de sal
  • 200 g de arroz de grano redondo
  • 2 - 3 corazones de alcachofa frescos en cuartos
    2 - 3 corazones de alcachofa congelados, en cuartos

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 618 mg
Białko 18.2 g
Kalorie 1983 kJ / 474 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Węglowodany 41.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...