Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de tomate triturado en conserva
- 70 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva
- 300 g de cigalas enteras crudas arroceras
- 250 g de calamares frescos en trozos
- ½ - 1 cucharadita pimentón al gusto
- 1000 g de caldo de pescado
- 1 cucharadita de sal
- 200 g de arroz de grano redondo
-
2 - 3
corazones de alcachofa frescos en cuartos
lub 2 - 3 corazones de alcachofa congelados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 18.2 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 618 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Espaguetis integrales con almejas
1 godz. 10 min
Arroz de alcachofas y bacalao (Cocción de arroz)
50 min
Arroz con bogavante
1h
Arroz con rape y gambas
30 min
Fideuá de marisco del senyoret
1 godz. 10 min
Arroz con setas de temporada, pato y trufa
30 min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1 godz. 30 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1 godz. 20 min
Arroz con sepia y cigalas
1h