Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de berberechos frescos
- 14 - 18 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 - 3 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 150 g de caldo de pescado
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de maicena
- 2 - 3 cucharadas de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 619 kJ / 148 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sepia al ajillo
25 min
Espaguetis integrales con almejas
1h 10 min
Calamares encebollados
1h
Almejas a la marinera
30 min
Besugo a la espalda
25 min
Cigalas al ajillo
20min
Berberechos al vapor con lima
20min
Berberechos al natural con limón
2j 15 menit
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones al vino
30 min
Rodaballo asado al orio con risotto de espárragos
55 min