Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de aceite de oliva
- 200 g de miga de pan blanco
- 400 g de agua muy fría
- 30 g de vinagre
- 20 g de almendras crudas sin piel
- 1 diente de ajo
- ½ cucharadita de sal
- ½ manzana (con piel sin semillas) en láminas muy finas
- 100 - 130 g de uvas blancas
- 1 - 2 lonchas de salmón ahumado en trozos
- 80 g de picatostes
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1528 kJ / 365 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 806 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porra antequerana
1 godz. 10 min
Salmorejo
10 min
Salmorejo para dos
45min
Salmorejo de espárragos
10 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Gazpachuelo
35min
Ajoblanco
5 min
Ajoblanco de cerezas
10 min
Salmorejo de remolacha
30min
Mazamorra cordobesa
10 min
Albóndigas en salsa de almendras
50min
Poleá
15 Min