![Mazamorra cordobesa Mazamorra cordobesa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0DEDC1A6-6380-4B5C-A1C0-5B59B5C94525/Derivates/e6271623-69e2-4a63-81a0-3d1a4c326a9f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 100 g de almendras tostadas sin sal
- 1000 g de agua
- 1 manzana Granny Smith (sin piel y sin semillas)
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de pan blanco
- 160 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2469 kJ / 590 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 396.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo de atún ligero
1h 10min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15 Min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 Min
Porra antequerana
1h 10min
Salmorejo para dos
45 Min
Salmorejo
10 min
Salmorejo de maíz, tomate amarillo y azafrán de la Mancha con caviar de arenque y palomitas
2 Std. 25 Min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Ajoblanco
5min
Salmorejo de grana y oro
45 Min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50min
Salmorejo de remolacha
30 Min