Calamares a la mallorquina

Calamares a la mallorquina

4.6 255 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
5 raciones

Składniki

  • 2 dientes de ajo
  • 350 g de cebolla
  • 50 g de aceite de oliva
  • 200 g de tomate triturado en conserva
  • 1500 g de calamares frescos limpios, en trozos (aprox. 3 cm)
  • 1 pastilla de caldo de pescado
  • 30 g de pasas sin semillas
  • 20 g de piñones
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 200 g de brandy

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 376.7 kcal / 1574.7 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...