Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de níscalos bien limpios
- 1 pimienta de Cayena seca entera
- 50 g de vino de Jerez seco
- 50 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
-
1
ramita de romero fresco
lub 1 ramita de tomillo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 599 kJ / 143 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 206.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1h
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Judías verdes con tomate
45min
Setas de cardo con jamón
25 min
Cardo con almendras
20 min
Sopa de ajo
40min
Cardo a la cerveza
25 min
Pimientos riojanos rellenos de gulas con salsa de tinta
30min
Porrusalda con bacalao
40min
Romanescu, gambones y almejas con salsa
1h 20 min
Torrijas al vapor
1h 20 min