Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 6 lomos de merluza frescos salpimentados (aprox. 180 g c/u)
- 200 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 puerros solo la parte blanca, en rodajas
- 50 g de pimiento verde italiano
- 50 g de vino blanco
-
250
g de caldo de pescado
lub 250 g de fumet - ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 cucharadas de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 522.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 min
San jacobo de merluza al vino blanco con berberechos para dos
25 min
Bacalao en salsa verde
30 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50 min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40 min
Merluza al cava
1h
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 min
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min
Pescadilla con langostinos en salsa
30 min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 min