Merluza con gambas en salsa de puerros

Merluza con gambas en salsa de puerros

4.6 284 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
  • 6 lomos de merluza frescos salpimentados (aprox. 180 g c/u)
  • 200 g de gambas frescas enteras sin pelar
  • 200 g de cebolla en cuartos
  • 2 puerros solo la parte blanca, en rodajas
  • 50 g de pimiento verde italiano
  • 50 g de vino blanco
  • 250 g de caldo de pescado
    250 g de fumet
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 cucharadas de mayonesa

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 316 kcal / 1322 kJ
Białko 37.5 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 522.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...