Wersje kompatybilne
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g de queso roquefort en trozos
- 60 g de vino blanco
- 200 g de nata
- 1 pellizco de pimienta molida
- 4 endibias cortadas en cuartos a lo largo (aprox. 400 g)
- 1 tarro de palmitos (peso escurrido 250 g) en rodajas
- 2 cucharadas de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.54 g
- Węglowodany
- 5.24 g
- Tłuszcz
- 15.67 g
- Błonnik
- 1.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de Pedro Ximénez
35 min
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78h
Fondue bourguignon con 4 salsas - Francia
45 min
Ajoblanco
5 λεπτ.
Vichyssoise
2h 20min
Gazpacho
10 Min
Crema de calabacín
25 min
Melón con jamón en tempura con gazpacho de melón
30min
Sopa fría de melón
10 Min
Salsa cóctel
5 λεπτ.
Bacalao con salsa de roquefort
25 min
Salsa de queso azul
10 Min