Wersje kompatybilne
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 120 g de queso roquefort en trozos
- 60 g de vino blanco
- 200 g de nata
- 1 pellizco de pimienta molida
- 4 endibias cortadas en cuartos a lo largo (aprox. 400 g)
- 1 tarro de palmitos (peso escurrido 250 g) en rodajas
- 2 cucharadas de almendras laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 787 kJ / 188 kcal
- Białko
- 6.54 g
- Węglowodany
- 5.24 g
- Tłuszcz
- 15.67 g
- Błonnik
- 1.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de queso azul
10 min
Brandada de bacalao al estilo portugués
1 godz. 30 min
Confit de pato con cebolla caramelizada y canelón de foie (Al vacío)
1h 45min
Gazpacho
10 min
Alioli
10 min
Rollitos de ensalada, beicon, nueces y mango con salsa de roquefort
15 Min
Canelón de jamón ibérico
6 Std.
Bacalao con salsa de roquefort
25min
Crema tibia de espárragos con berberechos
5 min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 godz. 10 min
Alcachofas a la crema con crujiente de beicon
1 godz.
Tosta de cebolla caramelizada, secreto ibérico y torta del casar
50min