
Urządzenia i Akcesoria
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
liści szpinaku, świeżych150 - 200 g
-
jajka4
-
mąki owsianej (patrz wskazówka)40 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody500 g
-
sałata masłowa ilość do podania
-
pomidorki koktajlowe ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
279.5 kcal /
1170 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
16.5 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
649.5 mg