Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200
g liści szpinaku, świeżych
lub 150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 jajka
- 40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- sałata masłowa, ilość do podania
- pomidorki koktajlowe, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1170 kJ / 279.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 649.5 mg
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 Min
Mini frittaty z warzywami
35min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Koperty z siemienia lnianego ze szpinakiem i fetą
1h
Frittata cukiniowa
40min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Chrupki z ciecierzycy
13 Std. 45 Min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45min
Frittata z cukinią
55min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Frittata Caprese
30min
Zielona shakshuka na Varomie
30min