![Frittata ze szpinakiem na mące owsianej Frittata ze szpinakiem na mące owsianej](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ECA336BA-4414-48C5-9ECC-50930218C468/Derivates/1d894f5f-1f9f-449d-9d6e-4d377d27f5e3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200
g liści szpinaku, świeżych
lub 150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 jajka
- 40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- sałata masłowa, ilość do podania
- pomidorki koktajlowe, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1170 kJ / 279.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 649.5 mg
Alternatywne przepisy
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 Min
Frittata z cukinią
55 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Pieczone kotleciki z brokułu i ryżu w otrębowej panierce
1hod. 20min
Chrupki z ciecierzycy
13sa 45 dk
Śródziemnomorskie kaszotto
45 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Omlet z cukinią (dla dzieci)
20 Min
Frittata z resztkami warzyw
35 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min