
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g oliwy z oliwek
-
150 - 200
g liści szpinaku, świeżych
lub 150 - 200 g liści szpinaku, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 4 jajka
- 40 g mąki owsianej (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- sałata masłowa, ilość do podania
- pomidorki koktajlowe, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1170 kJ / 279.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 649.5 mg
Alternatywne przepisy
Krem czekoladowy z awokado
5min
Frittata z resztkami warzyw
35 Min
Frittata Caprese
30min
Omlet na mące kokosowej
20min
Mini pizze na brokułowych spodach
40 Min
Zielone omleciki z Varomy
40 Min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min
Frittata cukiniowa
40 Min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 Min
Mini frittaty z warzywami
35 Min
Frittata z cukinią
55min
Roladki z ogórka
30min