Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
TM6 TM5

Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem

4.5 (155 ocen)

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 150 g twarogu, półtłustego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 150 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 150 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 40 g oleju
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 20 g masła
  • 350 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • rukola, ilość do dekoracji (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1870.5 kJ / 446.8 kcal
Białko
33.3 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
6.3 g
Sód
982.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy