Wersje kompatybilne
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukinii, pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 10 g miodu
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, posiekanych
- 130 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 Min
Frittata cukiniowa
40 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 Min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 Min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Sałatka z kaszą gryczaną, papryką i fetą
50 min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min