Wersje kompatybilne
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cukinii, pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 10 g miodu
- 30 g oliwy z oliwek extra vergine
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy, posiekanych
- 130 g tuńczyka, w sosie własnym, odsączonego z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Frittata cukiniowa
40 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Cukinia w pomidorach
25 min