
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
300 g cukinii pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
10 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek extra vergine
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, posiekanych
-
130 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379 kcal /
1586 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Frittata cukiniowa
40 min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 godz.
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min