
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
cukinii pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)300 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
miodu10 g
-
oliwy z oliwek extra vergine30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, posiekanych70 - 80 g
-
tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy130 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
379 kcal /
1586 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska