Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
300 g cukinii pociętej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
10 g miodu
-
30 g oliwy z oliwek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 - 80 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, posiekanych
-
130 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
23 g
Kalorie
1586 kJ /
379 kcal
Tłuszcz
17.4 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cukinia w pomidorach
25 Min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 Min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Penne z dynią i szynką
30 Min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Kurczak ze szpinakiem, jabłkiem i rodzynkami
35 Min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 Std. 20 Min
Omlet z jarmużem
35 Min
Omlet grecki
35 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min