Risotto z parmezanem

Risotto z parmezanem

3.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • 1600 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g masła plus 2 łyżki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 640 g ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 1 - 2 łyżeczki soli

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1006 mg
Białko 9 g
Kalorie 1812 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...