Risotto z parmezanem

Risotto z parmezanem

3.9 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    1600 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • masła plus 2 łyżki
    40 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania
    640 g
  • białego wina, wytrawnego
    120 g
  • soli
    1 - 2 łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 1006 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...