
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z parmezanem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
wody1600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
masła plus 2 łyżki40 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ryżu do risotto (np. Carnaroli, Arborio), o 14-15 min czasie gotowania640 g
-
białego wina, wytrawnego120 g
-
soli1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433 kcal /
1812 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1006 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska