
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne serowa ze szpinakiem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Sos pomidorowy
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata500 g
-
oliwy z oliwek, extra virgin (opcjonalnie)30 g
-
soli½ łyżeczki
Warstwa szpinakowa
-
wody300 g
-
liści szpinaku baby, świeżych450 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
Sos beszamelowy z serem
-
wędzonego sera żółtego pokrojonego na 3 cm kawałki100 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
mleka500 g
-
mąki pszennej70 g
-
żółtka2
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Lasagne
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)400 g
-
sera ricotta pokrojonego na kawałki300 g
-
makaronu, suchego, typu lasagne (ok. 300 g)12 - 14 płatów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1080 kcal /
4519 kJ
Białko
57 g
Tłuszcz
53 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska