
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne serowa ze szpinakiem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
Sos pomidorowy
-
2 ząbki czosnku
-
10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Warstwa szpinakowa
-
300 g wody
-
450 g liści szpinaku baby, świeżych
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
Sos beszamelowy z serem
-
100 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g mleka
-
70 g mąki pszennej
-
2 żółtka
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Lasagne
-
200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
300 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
12 - 14 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (ok. 300 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1080 kcal /
4519 kJ
Białko
57 g
Tłuszcz
53 g
Węglowodany
95 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska