Soczewica z ryżem i jabłkiem
TM5 TM6

Soczewica z ryżem i jabłkiem

Składniki

  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 450 g wody
  • 20 g białego ryżu, krótkoziarnistego, np. arborio
  • 60 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 100 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
  • 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
649 kJ / 155 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
21.6 g
Tłuszcz
5.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie