
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 450 g wody
- 20 g ryżu białego, krótkoziarnistego, np. arborio
- 60 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 100 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej
- 1 liść laurowy, suszony (opcjonalnie)
- 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50p
Przecier z jabłkiem, malinami i awokado
25 min
Przecier jabłkowo-gruszkowy z bananem
5 Min
Mus jabłkowy z marchewką
15 Min
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z marchewką (dla dzieci)
35p
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 Min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Owsianka zbożowa z jabłkiem i mlekiem
35p
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35p