Tajska czerwona pasta curry

Tajska czerwona pasta curry

4.8 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
400 g

Składniki

  • limonki ekologiczne
    4
  • nasion kolendry
    2 łyżki
  • czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    90 g
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
    30 g
  • ząbków czosnku
    8
  • łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
    4
  • oleju arachidowego
    100 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 303.7 kcal / 1270.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 9.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...