
Urządzenia i Akcesoria
Tajska czerwona pasta curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
400 g
Składniki
-
limonki ekologiczne4
-
nasion kolendry2 łyżki
-
czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki90 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry30 g
-
ząbków czosnku8
-
łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry4
-
oleju arachidowego100 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
303.7 kcal /
1270.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
9.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50min
Massaman curry z kurczakiem
1h 40min
Zupa tajska z kurczakiem i batatami
20min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1h 15min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5min
Majonez japoński (kewpie)
15min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45min
Kurczak w sosie satay
30min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35min
Zupa Pho
1h 20min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min