Tajska czerwona pasta curry
TM6 TM5

Tajska czerwona pasta curry

4.8 ( 44 oceny )

Składniki

  • 4 limonki ekologiczne
  • 2 łyżki nasion kolendry
  • 90 g czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 8 ząbków czosnku
  • 4 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 g oleju arachidowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
303.7 kcal / 1270.5 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
26.3 g
Węglowodany
20.6 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Sód
9.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy