Tajska czerwona pasta curry

Tajska czerwona pasta curry

4.8 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
400 g

Składniki

  • 4 limonki ekologiczne
  • 2 łyżki nasion kolendry
  • 90 g czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
  • 8 ząbków czosnku
  • 4 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
  • 100 g oleju arachidowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 303.7 kcal / 1270.5 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 9.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...