Urządzenia i Akcesoria
Tajska czerwona pasta curry
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
400 g
Składniki
-
4 limonki ekologiczne
-
2 łyżki nasion kolendry
-
90 g czerwonych papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
30 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2-3 mm plastry
-
8 ząbków czosnku
-
4 łodygi trawy cytrynowej, świeże pokrojonej w 1 cm plastry
-
100 g oleju arachidowego
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
9.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
1270.5 kJ /
303.7 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Hoisin
5 min
Curry z kurczaka (Koththu roti)
1 godz. 5 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Kurczak w sosie satay
30 min
Orientalna zupa z makaronem i sajgonki na parze
1 godz.
Sos teriyaki
15 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min