Podpłomyk alzacki ze szparagami

Podpłomyk alzacki ze szparagami

4.7 205 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • 220 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki soli
Dodatki
  • 500 g wody
  • 500 g białych szparagów
  • 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 50 g rukoli świeżej
  • 100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.5 kcal / 1608.8 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 525.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...