
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk alzacki ze szparagami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej220 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
wody120 g
-
soli½ łyżeczki
Dodatki
-
wody500 g
-
białych szparagów500 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
rukoli świeżej50 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.5 kcal /
1608.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
34.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
525.2 mg