Podpłomyk alzacki ze szparagami
TM5 TM6

Podpłomyk alzacki ze szparagami

Składniki

Ciasto

  • 220 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki soli

Dodatki

  • 500 g wody
  • 500 g białych szparagów
  • 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g sera koziego, twarogowego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, 30% lub 36% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 50 g rukoli, świeżej
  • 100 g pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcja
Kalorie
1494 kJ / 357 kcal
Białko
10.8 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
21.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie