
Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk alzacki ze szparagami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
220 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
Dodatki
-
500 g wody
-
500 g białych szparagów
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
50 g rukoli świeżej
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384.5 kcal /
1608.8 kJ
Białko
11.4 g
Tłuszcz
23.2 g
Węglowodany
34.1 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
525.2 mg