Podpłomyk alzacki ze szparagami
TM6 TM5

Podpłomyk alzacki ze szparagami

4.7 (196 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 220 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki soli

Dodatki

  • 500 g wody
  • 500 g białych szparagów
  • 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 150 g sera koziego, twarogowego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 50 g rukoli, świeżej
  • 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1608.8 kJ / 384.5 kcal
Białko
11.4 g
Węglowodany
34.1 g
Tłuszcz
23.2 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Błonnik
3.3 g
Sód
525.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy