Podpłomyk alzacki ze szparagami

Podpłomyk alzacki ze szparagami

4.7 200 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    220 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • wody
    120 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Dodatki
  • wody
    500 g
  • białych szparagów
    500 g
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • rukoli świeżej
    50 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 384.5 kcal / 1608.8 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 23.2 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 525.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...