Urządzenia i Akcesoria
Podpłomyk alzacki ze szparagami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
220 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g wody
-
½ łyżeczki soli
Dodatki
-
500 g wody
-
500 g białych szparagów
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
150 g sera koziego twarogowego, pokrojonego na kawałki
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
50 g rukoli świeżej
-
100 g pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
525.2 mg
Białko
11.4 g
Kalorie
1608.8 kJ /
384.5 kcal
Tłuszcz
23.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
34.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Podpłomyk ze szparagami i orzechami
1 godz. 15 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Focaccia z brokułami i anchois
2 godz. 15 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.