
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki z ciecierzycy i szynki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki50 g
-
wody600 g
-
ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki100 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 - 3 gałązki
-
mąki pszennej70 g
-
jajko rozm. L1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
szynki gotowanej pokrojonej na kawałki100 g
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
-
marchewka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
-
czerwona papryka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
-
ogórek (opcjonalnie) pokrojony w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
61 kcal /
255 kJ
Białko
3.8 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ
10 Przepisów
Polska
Polska