Klopsiki z ciecierzycy i szynki

Klopsiki z ciecierzycy i szynki

4.5 185 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
20 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
    50 g
  • wody
    600 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
    100 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    2 - 3 gałązki
  • mąki pszennej
    70 g
  • jajko rozm. L
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • szynki gotowanej pokrojonej na kawałki
    100 g
  • olej rzepakowy ilość do smażenia
  • marchewka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
  • czerwona papryka (opcjonalnie) pokrojona w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania
  • ogórek (opcjonalnie) pokrojony w słupki (0,5 cm x 5 cm), ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 61 kcal / 255 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...