Urządzenia i Akcesoria
Sos béarnaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
4 - 5 gałązek estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
424 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2594.7 kJ /
619.7 kcal
Tłuszcz
65 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Sos choron
20 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
1 godz. 15 min
Sos serowy roquefort
20 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1 godz. 50 min
Sos soubise
30 min
Sos berneński
15 min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1 godz. 40 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min