Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2594.7 kJ / 619.7 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 424 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos berneński
15min
Polędwica à la Wellington
2h 10min
Sos holenderski – 250 ml
15min
Beszamel – 1100 ml
15min
Sos BBQ
30 Min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3h 45min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45 Min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos choron
20min
Sos soubise
30 Min
Paprykowy sos holenderski
15min