Sos béarnaise
TM6

Sos béarnaise

4.9 (14 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
  • 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 80 g białego octu winnego
  • 180 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
7784 kJ / 1859 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
195 g
Tłuszcz nasycony
104 g
Błonnik
1.6 g
Sód
1272 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy