Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2594.7 kJ / 619.7 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 424 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1 Std. 25 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 Min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 Std.
Sos berneński
15 Min
Sos soubise
30 Min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 Std.
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 Std.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Sos choron
20 Min