
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 gałązek estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2594.7 kJ / 619.7 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 424 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Purée z ziemniaków, batatów i pietruszki
50 min
Kremowy sos grzybowy na winie
30 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos soubise
30 min
Sos berneński
15 min
Grillowane steki wołowe z masłem cebulowo-ziołowym, młodymi ziemniakami i cebulą
1 godz. 20 min
Sos serowy roquefort
20 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Sos choron
20 min