Urządzenia i Akcesoria
Sos béarnaise
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
4 - 5 gałązek estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
424 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
2594.7 kJ /
619.7 kcal
Tłuszcz
65 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
34.7 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos choron
20 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Sos soubise
30 min
Kotlety jagnięce, purée ziemniaczane ze szpinakiem i sos miętowy
1 godz.
Sos berneński
15 min
Sos holenderski
15 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min