Sos béarnaise

Sos béarnaise

4.8 42 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g

Składniki

  • estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
    4 - 5 gałązek
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    80 g
  • białego octu winnego
    80 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    180 g
  • żółtka
    4
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 619.7 kcal / 2594.7 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 65 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 34.7 g
Sód 424 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...