Urządzenia i Akcesoria
Lody pistacjowe i migdałowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
360 g cukru
-
200 g migdałów, ze skórką
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
1000 g mleka 3,2%
-
50 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
4929 kJ /
1177 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
121 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Krem kawowy
20 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Gorąca czekolada bez laktozy
15 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Chałwa z pistacjami
2 godz. 25 min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40 min