Urządzenia i Akcesoria
Lody pistacjowe i migdałowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
360 g cukru
-
200 g migdałów, ze skórką
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
1000 g mleka 3,2%
-
50 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
4929 kJ /
1177 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
121 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi z migdałami i solą
1h 45min
Tiramisu
5h 25min
Płynące ciasto czekoladowe z wędzonym twarogiem
30min
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4h 50min
Lody migdałowe (bez cukru)
12h 45min
Polewa toffi
25min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Koncentrat bulionu krewetkowego
35min
Lody orzechowe
12h 45min
Kawowy sos karmelowy
45min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1h 15min
Krem pistacjowo-czekoladowy
40min