Urządzenia i Akcesoria
Lody pistacjowe i migdałowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
200 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
360 g cukru
-
200 g migdałów, ze skórką
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego, naturalnego
-
1000 g mleka 3,2%
-
50 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
4929 kJ /
1177 kcal
Tłuszcz
61 g
Błonnik
11 g
Węglowodany
121 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chałwa z pistacjami
2 Std. 25 Min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 Std. 30 Min
Lody waniliowe
12 Std.
Krówki toffi
2 Std.
Trufle czekoladowe z sezamem
3 Std. 25 Min
Lody malaga
4 Std. 30 Min
Lody z solonym karmelem
14 Std.
Lody migdałowe (bez cukru)
12 Std. 45 Min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 Std. 20 Min
Chałwa kardamonowa
2 Std. 30 Min
Lody orzechowe
12 Std. 45 Min
Masło z orzechów nerkowca
50 Min