Urządzenia i Akcesoria
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżkę papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki sosu Tabasco®
-
10 - 15 g czerwonego octu winnego
-
140 g sosu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
685 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
1347.9 kJ /
322 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Tomate frito – hiszpański sos pomidorowy
10 min
Oliwa toskańska
10 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Sos słodko-kwaśny z papryką
50 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Sos romesco
1 godz. 25 min
Sos teriyaki
15 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min