Urządzenia i Akcesoria
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
1 słoik
Składniki
-
5 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżkę papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki sosu Tabasco®
-
10 - 15 g czerwonego octu winnego
-
140 g sosu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
685 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
1347.9 kJ /
322 kcal
Tłuszcz
31.3 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos BBQ
30 min
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
15 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM5)
1 godz. 15 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
15 min
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Panierowana cebula bhaji
30 min
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
3 godz. 50 min
Sos miodowo-musztardowy
10 min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min