
Urządzenia i Akcesoria
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii i do podania2 łyżki
-
jajka rozm. M, w temp. pokojowej4
-
zielonych szparagów bez twardych końcówek (dł. maks. 14 cm)150 g
-
wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski1500 - 1600 g
-
ząbki czosnku rozgniecione2
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)30 g
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
132 kcal /
550 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
2 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
81 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOUS-VIDE
10 Przepisów
Polska
Polska