Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
TM6

Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)

4.3 (26 ocen)

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii i do podania
  • 4 jajka, rozm. M, w temp. pokojowej
  • 150 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek (dł. maks. 14 cm)
  • 1500 - 1600 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
  • sól, do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
550 kJ / 132 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
81 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie