Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)

Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)

4.4 82 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia folii i do podania
    2 łyżki
  • jajka rozm. M, w temp. pokojowej
    4
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek (dł. maks. 14 cm)
    150 g
  • wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
    1500 - 1600 g
  • ząbki czosnku rozgniecione
    2
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
    30 g
    1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku, (patrz wskazówka)
  • sól do oprószenia
  • pieprz czarny, mielony do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 132 kcal / 550 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 81 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...