Urządzenia i Akcesoria
Sos choron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 gałązki estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować
-
50 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
166.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
987.4 kJ /
235.6 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Sos BBQ
30 min
Paprykowy sos holenderski
15 min
Sos maltański
10 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Sos soubise
30 min
Sos béarnaise
20 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Sos berneński
15 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min