Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 gałązki estragonu, świeżego, tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3
gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować
lub 2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować - 50 g pomidora, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 80 g białego octu winnego
- 180 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 987.4 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 166.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos barbecue (BBQ)
10 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Sos BBQ
30 Min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 Min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1h 20 min
Kokosowa bita śmietana
5 Min
Sos béarnaise
20min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Paprykowy sos holenderski
15 Min
Sos soubise
30 Min
Oliwa toskańska
10 min