
Urządzenia i Akcesoria
Sos choron
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji
Składniki
-
2 - 3 gałązki estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować
-
50 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
80 g białego octu winnego
-
180 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
235.6 kcal /
987.4 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
1.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Sód
166.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos soubise
30 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos maltański
10 min
Sos Mojo Amarillo
45 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Sos béarnaise
20 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Sos berneński
15 min
Sos śmietanowo-porowy
30 min
Sos hamburgerowy
5 min