Sos choron

Sos choron

4.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
8 porcji

Składniki

  • 2 - 3 gałązki estragonu, świeżego tylko liście, łodyżki zachować
  • 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, łodyżki zachować
    2 - 3 gałązki trybuli, świeżej, tylko liście, łodyżki zachować
  • 50 g pomidora, dojrzałego pokrojonego na kawałki
  • 80 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 80 g białego octu winnego
  • 180 g masła pokrojonego na kawałki
  • 4 żółtka
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235.6 kcal / 987.4 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 166.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...