Pasta ajvar z papryki i bakłażana
TM6 TM5

Pasta ajvar z papryki i bakłażana

4.7 ( 213 ocen )

Składniki

  • 6 czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
  • 1 bakłażan przekrojony wzdłuż na pół
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1 ½ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
502 kcal / 2097 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
33 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
24.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy