Pasta ajvar z papryki i bakłażana

Pasta ajvar z papryki i bakłażana

4.7 215 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 słoiki

Składniki

  • czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
    6
  • bakłażan przekrojony wzdłuż na pół
    1
  • ząbki czosnku
    4
  • oliwy z oliwek
    60 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 502 kcal / 2097 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 24.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...