
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 czerwonych papryk bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół (ok. 1200 g)
- 1 bakłażan przekrojony wzdłuż na pół
- 4 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 502 kcal / 2097 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Węglowodany
- 40 g
- Błonnik
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Kawior z bakłażana
50 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Papryka po włosku
40 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Pesto z rukoli
10 min