Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

2.9 79 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji

Składniki

  • jajka
    3
  • żółtka
    2
  • cukru
    40 - 50 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
  • mleka
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • złotego rumu
    250 g
    250 g brandy
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 105.2 kcal / 440 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 3.7 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 31.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...