
Urządzenia i Akcesoria
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
-
jajka3
-
żółtka2
-
cukru40 - 50 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki
-
soli1 szczypta
-
mleka250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
złotego rumu250 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
105.2 kcal /
440 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
5.2 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
31.9 mg