Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami

Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami

4.4 144 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk

Składniki

  • 450 g cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    450 g trukwy, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 3 łyżeczki soli
  • 600 g wody
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 15 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    100 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 2 g
Kalorie 110 kJ / 26 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...