
Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk
Składniki
-
450 g cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
3 łyżeczki soli
-
600 g wody
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
26 kcal /
110 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska