Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami

Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami

4.4 140 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk

Składniki

  • cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
    450 g
    450 g trukwy, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • soli
    3 łyżeczki
  • wody
    600 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    150 g
  • mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
    200 g
  • cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
    15 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • wina ryżowego
    1 łyżka
  • krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
    100 g
    100 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 26 kcal / 110 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...