Urządzenia i Akcesoria
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
36 sztuk
Składniki
-
450 g trukwy, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)450 g cukinii obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
-
3 łyżeczki soli
-
600 g wody
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
15 g cebuli dymki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżka wina ryżowego
-
100 g krewetek, mrożonych, obranych, uprzednio rozmrożonych100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2 g
Kalorie
110 kJ /
26 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA CHIŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Smażone bułeczki z wołowiną
1 godz. 30 min
Pierożki bánh bao z wieprzowiną i jajkiem przepiórczym
2 godz. 55 min
Chinkali z mięsem i kolendrą
1 godz. 40 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Ciasto wonton
50 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2 godz. 10 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Pierogi z mięsem
1 godz.
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Pielmieni
1 godz. 10 min