Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
TM5 TM6

Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami

Składniki

  • 450 g cukinii, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 3 łyżeczki soli
  • 600 g wody
  • 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 200 g mięsa wieprzowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 15 g cebuli dymki, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 100 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
110 kJ / 26 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie