Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski – 250 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
250 g
Składniki
-
10 g wody
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
175 g masła pokrojonego na kawałki
-
4 żółtka
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
188 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
3024 kJ /
722.4 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
40.8 g
Węglowodany
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Sos béarnaise
20 min
Sos berneński
15 min
Sos holenderski
15 min