Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g wody
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 175 g masła, pokrojonego na kawałki
- 4 żółtka
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3024 kJ / 722.4 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 2.4 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 188 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos holenderski – 500 ml
15min
Sos béarnaise
20min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1h 10 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Sos berneński
15min
Beszamel – 1100 ml
15min
Beszamel – 600 ml
15min
Sos beszamelowy
15min
Sos holenderski
15min