
Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji
Składniki
-
500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
8 ząbków czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
1200 - 1300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki cukru
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
2 ½ łyżki oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
4 goździki
-
4 puszki czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy
-
60 g gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
465 kcal /
1949 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1075 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tacos z trzema nadzieniami (z kurczaka, z krewetek i wegańskie z czerwonej fasoli) i sosem tahini
1 godz.
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Ciasto czekoladowe z bananami i kokosem
1 godz.
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 min
Szybkie chili con carne
30 min
Tagliatelle z wołowiną i gorgonzolą
1 godz. 45 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Pizza na żytnio-pszennym cieście z sosem pomidorowo-paprykowym
1 godz. 40 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Chili con carne
1 godz.