Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji
Składniki
-
500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
8 ząbków czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
1200 - 1300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki cukru
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
2 ½ łyżki oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
4 goździki
-
4 puszki czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy
-
60 g gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075 mg
Białko
30 g
Kalorie
1949 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Biała fasola z chorizo
50 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Tajskie curry z kurczaka z ryżem
40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min
Kurczak garam masala z ryżem
40 min
Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem
45 min
Szybkie chili con carne
35 min
Pomidorowy gulasz wołowy z pureé ziemniaczanym z marchewką
50 min
Chili con carne
1 godz.
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min