Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji
Składniki
-
500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
8 ząbków czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
1200 - 1300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
100 g wody
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
2 łyżeczki cukru
-
3 łyżeczki soli
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
2 ½ łyżki oregano, suszonego
-
1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
4 liście laurowe, suszone
-
4 goździki
-
4 puszki czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy
-
60 g gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1075 mg
Białko
30 g
Kalorie
1949 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karmelowe toffi
2 Std.
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 Std. 40 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 Min
Kurczak garam masala z ryżem
40 Min
Meksykański ser queso fresco
4 Std.
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 Min
Chili sin carne zapiekane pod serową polentą
1 Std.
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 Std. 30 Min
Szybkie chili con carne
35 Min
Babka piaskowa sezamowa
1 Std.
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Chili con carne
1 Std.