Chili con carne

Chili con carne

2.5 145 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porcji

Składniki

  • 500 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 8 ząbków czosnku
  • 120 g oliwy z oliwek
  • 1200 - 1300 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 100 g wody
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • 2 ½ łyżki oregano, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • 4 liście laurowe, suszone
  • 4 goździki
  • 4 puszki czerwonej fasoli Kidney, z puszki (po 400 g), odsączone z zalewy
  • 60 g gorzkiej czekolady (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 465 kcal / 1949 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1075 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...