Kremowy sos grzybowy na winie
TM6

Kremowy sos grzybowy na winie

4.6 (267 ocen)

Składniki

  • 12 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków, borowików
  • 30 g wody
  • 100 g pieczarek, pokrojonych na kawałki
  • 50 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g bulionu drobiowego, płynnego
  • 125 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 100 g
Kalorie
551.5 kJ / 131.5 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
4.5 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
272.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy