Urządzenia i Akcesoria
Kremowy sos grzybowy na winie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g
Składniki
-
12 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
-
30 g wody
-
100 g pieczarek pokrojonych na kawałki
-
50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
120 g białego wina, wytrawnego
-
200 g bulionu drobiowego, płynnego
-
125 g śmietany, 18% tłuszczu
-
25 g mąki pszennej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
272.7 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
551.5 kJ /
131.5 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1 godz. 45 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min
Sos serowy roquefort
20 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Klopsiki z sosem grzybowym na białym winie
1 godz. 35 min
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
2 godz. 10 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 godz. 15 min
Sos pieczeniowy
55 min
Sos pieczarkowy
40 min
Modro kapusta
45 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min