Kremowy sos grzybowy na winie

Kremowy sos grzybowy na winie

4.6 295 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g

Składniki

  • 12 g grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
  • 30 g wody
  • 100 g pieczarek pokrojonych na kawałki
  • 50 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 120 g białego wina, wytrawnego
  • 200 g bulionu drobiowego, płynnego
  • 125 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 25 g mąki pszennej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 131.5 kcal / 551.5 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 272.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...