Kremowy sos grzybowy na winie

Kremowy sos grzybowy na winie

4.6 291 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g

Składniki

  • grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików
    12 g
  • wody
    30 g
  • pieczarek pokrojonych na kawałki
    100 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    60 g
  • białego wina, wytrawnego
    120 g
  • bulionu drobiowego, płynnego
    200 g
  • śmietany, 18% tłuszczu
    125 g
  • mąki pszennej
    25 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 131.5 kcal / 551.5 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 4.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Sód 272.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...