
Urządzenia i Akcesoria
Kremowy sos grzybowy na winie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
600 g
Składniki
-
grzybów, suszonych np. podgrzybków, borowików12 g
-
wody30 g
-
pieczarek pokrojonych na kawałki100 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki50 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół60 g
-
białego wina, wytrawnego120 g
-
bulionu drobiowego, płynnego200 g
-
śmietany, 18% tłuszczu125 g
-
mąki pszennej25 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
131.5 kcal /
551.5 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
4.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
272.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska