Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 5 goździków
- 1 laska cynamonu
- 1 - 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- 200 g suszonych owoców (jabłka, gruszki, morele)
- 300 g śliwek suszonych, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 766.5 kJ / 183.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 18.7 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 Min
Korzenny śledź z jabłkiem
2u. 30min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Wigilijna kapusta z grzybami
1 Std. 20 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Barszcz do pasztecików
2 Std. 5 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Kutia
24 godz. 50 min
Poncz świąteczny z żurawiną
20 Min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Karp w migdałowej panierce
1u. 40min