
Urządzenia i Akcesoria
Krupnik i danie z indykiem na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy jęczmiennej wiejskiej lub mazurskiej100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 - 150 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki70 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki70 g
-
kalarepy (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki50 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki200 g
-
podudzie z kurczaka, ze skórą (opcjonalnie) wędzone (patrz wskazówka)1
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM1 łyżka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
grzyby, suszone (opcjonalnie)2 - 3
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w plastry, zamarynowanych (patrz wskazówka)400 g
-
wody (patrz wskazówka)900 - 1500 g
-
warzyw, mieszanych szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)400 - 450 g
-
natki pietruszki, świeżej posiekanej, do posypania1 łyżka
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
ziół prowansalskich, suszonych½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
359.3 kcal /
1503.6 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
43.8 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
1023.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEBOJOWE PARTY
8 Przepisów
Polska
Polska