Krupnik i danie z indykiem na Varomie

Krupnik i danie z indykiem na Varomie

4.4 445 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • kaszy jęczmiennej wiejskiej lub mazurskiej
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 - 150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
    70 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    70 g
  • kalarepy (opcjonalnie) pokrojonej na kawałki
    50 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    200 g
  • podudzie z kurczaka, ze skórą (opcjonalnie) wędzone (patrz wskazówka)
    1
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • grzyby, suszone (opcjonalnie)
    2 - 3
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w plastry, zamarynowanych (patrz wskazówka)
    400 g
  • wody (patrz wskazówka)
    900 - 1500 g
  • warzyw, mieszanych szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na 4-5 cm kawałki (patrz wskazówka)
    400 - 450 g
  • natki pietruszki, świeżej posiekanej, do posypania
    1 łyżka
  • koncentratu pomidorowego
    30 g
  • ziół prowansalskich, suszonych
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 359.3 kcal / 1503.6 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 9.3 g
Węglowodany 43.8 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1023.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...