Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

4.5 531 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 6 jajek
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 25 - 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 150 - 160 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 40 - 50 g majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • rzeżucha świeża, do dekoracji
    kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 132.1 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 352.9 kJ / 84.4 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...