![Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane awokado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/024f50e2-2e58-452f-88ee-9e2645906cb0/Derivates/4586c365-9c75-41ef-ac39-27396a9c8c26.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 6 jajek
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 25 - 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 150 - 160 g awokado, dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 40 - 50 g majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rzeżucha, świeża, do dekoracji
lub kiełki lucerny lub rzodkiewki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 352.9 kJ / 84.4 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 132.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1hod. 50min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Sos śmietankowy z rzodkiewką i szczypiorkiem
20 Min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Jajka z farszem pieczarkowym
55min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55min
Pasta jajeczna z awokado
35 Min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min