
Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane awokado
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
wody400 g
-
jajek6
-
ząbek czosnku½ - 1
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół25 - 30 g
-
awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę150 - 160 g
-
majonezu40 - 50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego2 łyżki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
rzeżucha świeża, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
84.4 kcal /
352.9 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
7.1 g
Węglowodany
1.9 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
132.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Śledzie w sosie makowym
1 godz. 30 min
Śledzie po japońsku
45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 min