Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

4.5 509 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk

Składniki

  • wody
    400 g
  • jajek
    6
  • ząbek czosnku
    ½ - 1
  • cebuli szalotki przekrojonej na pół
    25 - 30 g
  • awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    150 - 160 g
  • majonezu
    40 - 50 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżka
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    2 łyżki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • rzeżucha świeża, do dekoracji
    kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 84.4 kcal / 352.9 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 1.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 132.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...