
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 6 jajek
- ½ - 1 ząbek czosnku
- 25 - 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
- 150 - 160 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 40 - 50 g majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
rzeżucha świeża, do dekoracji
lub kiełki lucerny lub rzodkiewki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 84.4 kcal / 352.9 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Sód
- 132.1 mg