Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane awokado
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
6 jajek
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
25 - 30 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
150 - 160 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
40 - 50 g majonezu
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracjirzeżucha świeża, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
132.1 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
352.9 kJ /
84.4 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 Std. 50 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40 Min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 Std. 30 Min
Jajka faszerowane łososiem
45 Min
Jajka faszerowane ziołami
45 Min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 Min
Portugalskie zielone jajka
50 Min
Rolada szpinakowa z łososiem
2 Std. 50 Min
Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
55 Min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Śledzie w kożuchu
1 Std.