
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g czerwonego buraka pokrojonego na 3 cm kawałki
- 40 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 100 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 80 g marchewki pokrojonej na kawałki (opcjonalnie)
- 1 ząbek czosnku
- 70 - 80 g ogórka kiszonego pokrojonego na kawałki
-
20
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 20 g octu balsamicznego - 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka miodu
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 195 kcal / 816.5 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Sód
- 660.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z kiszonych ogórków
15 min
Surówka z selera na słodko
15 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z marchewki z chrzanem
5 min