
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kaszy gryczanej, prażonej
-
1250 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do doprawienia polędwiczek i kalafiora
-
400 - 500 g różyczek kalafiora
-
400 g polędwicy wieprzowej bez białych błonek, pokrojonej w 0,5 cm skośne plastry
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do doprawienia polędwiczek
-
tymianek, suszony ilość do doprawienia polędwiczek
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
50 - 70 g chrzanu, tartego ze słoiczka
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
koperek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428.3 kcal /
1793 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
919.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska