
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
kaszy gryczanej, prażonej200 g
-
wody1250 g
-
soli plus dodatkowa ilość do doprawienia polędwiczek i kalafiora1 ½ łyżeczki
-
różyczek kalafiora400 - 500 g
-
polędwicy wieprzowej bez białych błonek, pokrojonej w 0,5 cm skośne plastry400 g
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do doprawienia polędwiczek¼ łyżeczki
-
tymianek, suszony ilość do doprawienia polędwiczek
-
masła20 g
-
mąki pszennej20 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
chrzanu, tartego ze słoiczka50 - 70 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu60 g
-
koperek, świeży (opcjonalnie) posiekany, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
428.3 kcal /
1793 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
14.3 g
Węglowodany
49.3 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
919.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska