
Urządzenia i Akcesoria
Kaszubskie kotlety rybne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
400 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 czerstwą bułkę uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
-
2 jajka
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
¾ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
-
2 łyżki smalcu
-
1 łyżkę masła
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
385.5 kcal /
1614 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Sód
408.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska