
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
lub 400 g filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki - 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 czerstwą bułkę uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
- 2 jajka
- 5 g koperku, świeżego tylko liście
- ¾ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
-
2
łyżki smalcu
lub olej - 1 łyżkę masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 385.5 kcal / 1614 kJ
- Białko
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Sód
- 408.7 mg