Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
lub 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki - 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 czerstwą bułkę, uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
- 2 jajka
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- ¾ - ½ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
-
2
łyżki smalcu
lub olej - 1 łyżkę masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1614 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 408.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kopytka
40 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h
Pasztet z dorsza
1h 10 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1h 30min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1h
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Pasztet z ryb słodkowodnych
16u. 15min
Tajskie kotlety rybne
1h 15 min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1h 20 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 Std. 40 Min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min