Kaszubskie kotlety rybne

Kaszubskie kotlety rybne

4.4 624 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • filetów z dorsza, bez skóry świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 g
    400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
  • czerstwą bułkę uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
    1
  • jajka
    2
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 g
  • soli
    ¾ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
    500 g
  • bułka tarta ilość do obtoczenia kotletów
  • smalcu
    2 łyżki
    olej
  • masła
    1 łyżkę

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 385.5 kcal / 1614 kJ
Białko 18.7 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 26.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 408.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...