Kaszubskie kotlety rybne
TM6 TM5

Kaszubskie kotlety rybne

4.4 (577 ocen)

Składniki

  • 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
    lub 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 czerstwą bułkę, uprzednio namoczoną w mleku (patrz wskazówka), podzieloną na kawałki
  • 2 jajka
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • ¾ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
  • 2 łyżki smalcu
    lub olej
  • 1 łyżkę masła

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1614 kJ / 385.5 kcal
Białko
18.7 g
Węglowodany
26.8 g
Tłuszcz
23.5 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Błonnik
2 g
Sód
408.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy