
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 czerstwa bułka, kajzerka, podzielona na kawałki, czerstwa, uprzednio namoczona w mleku (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- 2 łyżki smalcu
- 1 łyżka masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1614 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1h
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 dk
Babka ziemniaczana z boczkiem
1 Std. 40 Min
Kotlety mielone z jabłkiem i szałwią
1 godz. 35 min
Pasztet z dorsza
1h 10min
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1 Std. 20 Min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1h
Burgery rybne z majonezem kaparowo-limonkowym
1h
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Tajskie kotlety rybne
1 Std. 15 Min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 min