Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g filetów z dorsza, bez skóry, świeżych, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 150 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, surowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1 czerstwa bułka, kajzerka, podzielona na kawałki, czerstwa, uprzednio namoczona w mleku (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
- bułka tarta, ilość do obtoczenia kotletów
- 2 łyżki smalcu
- 1 łyżka masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1614 kJ / 385.5 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 godz. 15 min
Paprykarz à la szczeciński
45 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 Std.
Zupa rybna z pulpecikami
1 godz. 50 min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Kotlety rybne z musem z groszku i mięty
1hod. 20min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 Std.
Marchewka z groszkiem na ciepło
20 Min
Kotlety (croquetas) z dorsza i ziemniaków
1 Std.
Zupa rybna z warzywami
45 min