
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji100 g
-
rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji100 g
-
ogórków obranych, pokrojonych na kawałki400 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)8 gałązek
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)5 gałązek
-
jogurtu naturalnego200 g
-
kwaśnej śmietany200 g
-
białego octu winnego10 - 20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
jajek ugotowanych na twardo6
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.4 kcal /
708.9 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
683.7 mg