
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
- 100 g rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
- 400 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
- 8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
- 5 gałązek koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 200 g kwaśnej śmietany
- 10 - 20 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 169.4 kcal / 708.9 kJ
- Białko
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Sód
- 683.7 mg