
Urządzenia i Akcesoria
Chłodnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
100 g czerwonych buraków, gotowanych plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
100 g rzodkiewek plus dodatkowa ilość (pokrojonych w plastry), do dekoracji
-
400 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
8 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
5 gałązek koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
200 g jogurtu naturalnego
-
200 g kwaśnej śmietany
-
10 - 20 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 ½ łyżeczki soli
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
6 jajek ugotowanych na twardo
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.4 kcal /
708.9 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Sód
683.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chłodnik litewski
2 godz. 15 min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 godz. 15 min
Chłodnik ogórkowy
15 min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM6)
1 godz. 15 min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 godz. 15 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Chłodnik ogórkowy z jogurtem naturalnym i awokado
40 min
Chłodnik ogórkowy z ziemniakami i jajkiem
1 godz. 30 min
Zupa krem z kurek
40 min