
Urządzenia i Akcesoria
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
1200 g mleczka kokosowego (patrz wskazówka)
-
40 - 60 g pasty z trawy cytrynowej
-
50 g korzenia galangalu, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g boczniaków, świeżych pokrojonych w paski
-
6 liści limonki Kaffir, suszonych
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w 2 mm plastry
-
80 - 100 g cebuli szalotki pokrojonej w piórka
-
300 g wody
-
15 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
sok z limonki, świeżo wyciśnięty do skropienia
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
350 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
30 g sosu rybnego
-
3 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.1 g
Kalorie
2052.9 kJ /
490.3 kcal
Tłuszcz
38.1 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
21.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KOKOS
12 Przepisów
Polska
Polska