Urządzenia i Akcesoria
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcji
Składniki
-
100 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
-
50 g trawy cytrynowej, świeżej
-
15 g korzenia galangalu, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
100 g tajskiego sosu chili
-
1000 g wody
-
8 liści limonki Kaffir, świeżych8 liści limonki Kaffir, suszonych
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g filetów rybnych (np. dorsz, leszcz), pokrojonych na kawałki
-
120 g boczniaków, świeżych przekrojonych na pół
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g cukru palmowego
-
100 g małżów, świeżych oczyszczonych
-
250 g krewetek, surowych, średnich, obranych
-
20 g sosu rybnego
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
3 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 1 cm kawałki
-
3 gałązki kolendry, świeżej tylko liście
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30 g
Kalorie
968 kJ /
231 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LOW FAT
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Curry z krewetkami i ryżem
35 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 min
Owoce morza w sosie pomidorowo-ziołowym
30 min
Krewetki curry
1 godz. 50 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Tajski bulion z krewetkami, pikantne jabłka
1 godz. 15 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min
Korma z owoców morza
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min