
Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos boloński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki70 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krojonych pomidorów, z puszki800 g
-
kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)120 g
-
wody100 g
-
koncentratu pomidorowego90 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 ½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
251 kcal /
1053 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska