Wegański sos boloński

Wegański sos boloński

4.4 165 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    70 g
  • ząbek czosnku
    1
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    400 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    800 g
  • kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)
    120 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu pomidorowego
    90 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • bazylii, suszonej
    1 ½ łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 251 kcal / 1053 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...