Wegański sos boloński

Wegański sos boloński

4.4 165 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 120 g kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)
  • 100 g wody
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 251 kcal / 1053 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 11.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...