Wegański sos boloński
TM6 TM5

Wegański sos boloński

4.4 ( 164 oceny )

Składniki

  • 70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 120 g kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)
  • 100 g wody
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
251 kcal / 1053 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
11.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy