Urządzenia i Akcesoria
Wegański sos boloński
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
120 g kostki sojowej suchej (ok. 1 x 1 cm)
-
100 g wody
-
90 g koncentratu pomidorowego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
1053 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
11.4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Weganella-wegańska mozarella
6 godz. 20 min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Burger wegański
3 godz. 55 min
Wegańskie chili
40 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min