Wegański sos boloński
TM5 TM6

Wegański sos boloński

4.5 (59 ocen)

Składniki

  • 70 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 400 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 120 g kostki sojowej, suchej (ok. 1 x 1 cm)
  • 100 g wody
  • 90 g koncentratu pomidorowego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1053 kJ / 251 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
11.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy