Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki czarnuszki
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej
-
900 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
oliwa z oliwek do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
19.8 g
Kalorie
1517.7 kJ /
362.5 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
7.2 g
Węglowodany
45.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i papryki
35 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min