
Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
oleju rzepakowego30 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
czarnuszki½ łyżeczki
-
czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej300 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)900 g
-
soli1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 - 20 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
-
oliwa z oliwek do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
362.5 kcal /
1517.7 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
45.2 g
Błonnik
7.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO KUCHNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25 min
Pikantna marokańska zupa z soczewicą
35 min
Krem z zielonej soczewicy z jajkiem przepiórczym
45 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa krem z ciecierzycy
30 min
Grecka zupa z soczewicy
40 min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45 min